Verbouwing woonhuis K te Sittard

Hedendaagse uitbreiding van een bestaande woning met een aanbouw

Programma

De wens van de opdrachtgever was om een aanbouw te realiseren waarin onder andere een leefkeuken met veel licht en zicht op de tuin. De opdrachtgever is zelf tuinarchitect. De diagonale belijning van de recent aangelegde tuin diende terug te komen in de vormgeving van de aanbouw.

 

Het proces

Na enkele schetssessies zijn wij, samen met de opdrachtgever tot een ontwerp gekomen waarin een ruime leefkeuken, toilet en bijkeuken gerealiseerd worden. De grote raampartijen bieden een riant zicht op de tuin.

In de bestaande woning vinden we op de positie van de voormalige keuken een intieme tv-hoek.

Omschrijving

De gevel van de aanbouw is voorzien van een houten gevelbekleding met een dubbele rhombusprofilering. De kozijnen zijn uitgevoerd in hout, zwart geschilderd.