Verbouwing woonhuis K te Sittard

Moderne uitbreiding aan een bestaande boerderijwoning 

 

Programma

De wens van de opdrachtgever was om een moderne aanbouw te realiseren tussen een bestaande boerderijwoning en schuur. Op de begane grond is daardoor de leefruimte aanmerkelijk vergroot met onder andere een woonkamer en een leefkeuken.

Het proces

De uitdaging bij dit project was om de aanbouw zodanig te ontwerpen dat de bestaande binnenplaats groot genoeg bleef. Bij deze verbouwing zijn alle verbindingen tussen woning, aanbouw en schuur binnen de bestaande muursparingen gerealiseerd. Omdat de achter de schuur gelegen tuin ca 60cm hoger ligt dan de binnenplaats, is met een paar slim gesituateerde opstapjes dit hoogteverschil overbrugd.

Omschrijving

De gevel van de aanbouw is voorzien van een open houten verticale gevelbekleding met thermisch gemodificeerd zwart geschilderd geborsteld vuren. De kozijnen zijn uitgevoerd in zwart aluminium.