Verbouwing woonhuis W te Sittard

Uitbreiding van een bestaande woning met een aanbouw aan de achterzijde in de stijl van de bestaande woning.

Programma

De wens van de opdrachtgever was om een aanbouw, passend bij de bouwstijl van de bestaande woning te realiseren. De keuken krijgt hierbij een nieuwe positie, grenzend aan de tuin.

Door de grote ramen ontstaat er een prachtige binnen-buiten connectie tussen keuken en tuin.

Het proces

Oorspronkelijk was het idee van de opdrachtgever om de plattegrond middels inpandige verbouwing opnieuw in te delen en daarmee de keuken van voorgevel naar achtergevel te verplaatsen. Dit vereiste echter een dermate grote constructieve ingreep waardoor er uiteindelijk voor is gekozen om de keuken in een nieuwe aanbouw te positioneren en hiermee dus ook het woonoppervlak te vergroten

Omschrijving

De gevel van de aanbouw wordt in metselwerk, wit geschild conform de bestaande woning. De kozijnen worden uitgevoerd in aluminium in een roestkleur, passend bij de bestaande houten kozijnen.